Antarktidos vietiniai paukščiai

Kadangi Antarktida yra šalčiausias ir sausiausias žemynas, daugelis žmonių linkę manyti, kad tai yra užšaldyta, nevaisinga dykuma. Tačiau žemynas iš tikrųjų gyvena daugelyje laukinių gyvūnų. Čia rasti gyvūnai prisitaikė prie šių ekstremalių sąlygų. Dauguma augalų ir gyvūnų yra sutelkti aplink pakrantes, o viskas - nuo grybų iki augalų ir žinduolių iki paukščių. Šiame straipsnyje apžvelgiami kai kurie paukščiai, kurie yra kilę iš Antarktidos.

Antarktidos vietiniai paukščiai

Imperatorius pingvinas

Imperatoriaus pingvinas galbūt yra labiausiai atpažįstamas paukštis sąraše. Ši rūšis yra balta, juoda nugara, sparnai ir galva. Jo gerklę apibūdina šviesiai geltona spalva, kuri tęsiasi iki jo ausų. Tai yra sunkiausias ir aukščiausias iš visų pingvinų, pasiekęs 2 pėdų aukštį ir 50–100 svarų svorį. Žiemos sezono metu imperatoriaus pingvinas yra endeminis Antarktidai ir veislėms. Moteris nustato vieną didelį kiaušinį, kurį vyras saugo laikydamas ant kojų ir padengdamas. Vyrai tai daro veisdami tūkstančius kitų pingvinų kolonijas, o moterys išeina į jūrą ieškodami maisto. Jų dietą sudaro žuvys ir vėžiagyviai. Šios paukščių rūšys paprastai gyvena apie 20 metų. Imperatoriaus pingvinas yra įtrauktas į artimiausią grėsmę.

Antarkties Petrelis

Antarkties petrelis gyvena Antarkties salose. Jie yra rudi, su baltais apatiniais ir dvipusiais sparnais. Jie turi juodą sąskaitą ir geltonas kojas. Šis paukštis gali nardyti plaukdamas ar oru, kad sugautų grobį, kurį sudaro kriliai, kalmarai ir žuvys. Antarkties petrelis yra maždaug 13, 6 milijono kvadratinių mylių ir 10–20 milijonų suaugusiųjų. Šie dideli skaičiai reiškia, kad paukštis yra įtrauktas į Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos (IUCN) sąrašą.

Pietų Polar Skua

Pietų polinis skua auga maždaug 21 cm ilgio ir yra pilkai rudos spalvos. Jų galvutė ir apačia yra šiek tiek gelsvai rudos spalvos. Jo dieta daugiausia yra žuvų, nors buvo žinoma, kad jie valgo kitus paukščius ir mažus žinduolius. Dažnai pietinis polinis skua pavogia maisto produktus iš kitų jūros paukščių, pvz., Kaiščių ar kiaulių. Lapkričio ir gruodžio mėn. Šios paukščių rūšys veža ant Antarktidos pakrantės. Jis praleidžia žiemos mėnesius Ramiojo vandenyno, Indijos ir Atlanto vandenynuose. Dėl didelio gyventojų skaičiaus pietų poliaras yra mažiausiai susirūpinęs.

Žemiau rasite išsamesnį kai kurių Antarktidos vietinių paukščių sąrašą.

Aplinkos grėsmės

Vienas iš didžiausių grėsmių, su kuriomis susiduria paukščių rūšys, kurios gyvena, veža ir migruoja į Antarktidą, yra klimato kaita. Dėl spartaus klimato kaitos smarkiai pasikeitė žemyno pakrantės vandenys. Ši padidėjusi temperatūra turėjo įtakos žuvų ir kitų jūros gyvūnų skaičiui, kurį galima rasti čia. Be to, komercinės žvejybos įmonės pernelyg žvejojo ​​vandenis, išeikvojo tam tikrą jūros gyvybę. Šios dvi veiklos rūšys labai sumažino šių paukščių rūšių maisto prieinamumą. Turizmas taip pat kelia grėsmę paukščiams. Žmogaus buvimas gali sutrikdyti veisimo įpročius ir viščiukų elgesį. Tai ypač pasakytina apie imperatoriaus pingviną, kuris pastaruoju metu buvo perkeltas iš mažiausiai susirūpinusių žmonių į grėsmę. Kai kuriuose regionuose imperatoriaus pingvino populiacija sumažėjo 50%, o kitose srityse jie baigėsi. Kai kurie mokslininkai mano, kad dėl pasaulinės klimato kaitos poveikio ši rūšis gali būti artima išnykimui iki 2100 m.

Antarktidos vietiniai paukščiai

Antarktidos vietiniai paukščiaiBinominis mokslinis pavadinimas
Imperatorius pingvinas

Aptenodytes forsteri
Antarkties Petrelis

Thalassoica antarctica
Pietų Polar Skua

Stercorarius maccormicki
Antipodean Albatross

Diomedea antipodensis
Antarkties Shag

Phalacrocorax bransfieldensis
Geltonos spalvos Pintail

Anas georgica
Antarkties ternas

Sterna vittata
Gentoo pingvinas

Pygoscelis papua
Adelie Penguin

Pygoscelis adeliae
Karalius pingvinas

Aptenodytes patagonicus